Residential

Tilley Mews

The project is located on a brownfield site in Cheltenham, having been used as a builder’s yard for several years. The brief was to maximise development potential whilst enhancing the housing stock in the local area. The proportions and orientation of the site created many challenges and we responded with a footprint that sits at 90 degrees to the adjoining road however to give each house its own identity we proposed a saw tooth roof and two-tone brickwork.

The project was awarded a Civic Award as a result of its positive contribution to the built environment.

Residential

Tilley Mews

The project is located on a brownfield site in Cheltenham, having been used as a builder’s yard for several years. The brief was to maximise development potential whilst enhancing the housing stock in the local area. The proportions and orientation of the site created many challenges and we responded with a footprint that sits at 90 degrees to the adjoining road however to give each house its own identity we proposed a saw tooth roof and two-tone brickwork.

The project was awarded a Civic Award as a result of its positive contribution to the built environment.

We responded to the surrounding architectural styles by juxtaposing the post-war terrace house vernacular with a saw-tooth pitched roof configuration.

The use of contrasting brickwork colours for the projecting entrance porches gives each dwelling a sense of individuality.

Metal mesh screens that partially enclose the balconies provide privacy from the neighbouring properties.

NEXT